Porte Cochere

NEW BOSTON, NH | 2017

Landscape Architect:

     Pellettieri Associates

Photos:

   Marcus Gleysteen

The stone porte-cochere, along with a side porch and front portico, completes a New Hampshire country house with connections to outdoor space.  In the tradition of connected farm buildings seen throughout New England, the existing main house anchors a series of linked outbuildings that are terminated on one end by a reclaimed antique barn, and on the other by the addition of the stone porte-cochere.

The porte-cochere is connected to the main house via a glassy breezeway, and a small potting shed on the opposite side balances the composition.  The two-car entrance is spanned by a sculptural exposed steel beam layered with a stone arch.  In the severe winter months, custom Douglas fir barn doors close over the opposite opening to protect the space from drifting snow.

Awards:

     2020 Winner Excellence in Specialty Room Design - NH Home Magazine Excellence in Design Awards